ОСНОВЕН КУРС ПО ФОТОГРАФИЯ

Базов курс за начинаещи фотографи, начална стъпка от пълния професионален курс.

Базовият курс – това е първата стъпка от пълния професионален курс. Курсът е подходящ както за начинаещи, за онези, които искат да се научат да снимат „от нулата“, така и за онези, които умеят да снимат, но желаят да достигнат нивото на професионален фотограф.

Благодарение на простото, достъпно за начинаещите и, при това, подробно излагане на изучаваните въпроси, по време на този курс Вие ще получите голям обем от нова важна за професионалната работа информация.

КОЛ-ВО ЗАНЯТИЯ: СЕДМИЦИ ОБУЧЕНИЕ: ЧАСОВЕ ОБУЧЕНИЯ:

12 ЗАНЯТИЯ

ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА

4 СЕДМИЦИ

ТРИ ЗАНЯТИЯ СЕДМИЧНО

40 ЧАСА

3,5 АК. ЧАСА ЕДНО ЗАНЯТИЕ

 

350 лв. за курс  

 

ТЕМА №1
Във въвеждащата част ще разгледаме механиката за получаване на картинка – как е било преди и какво се е променило днес. Ще научим и какви биват фотоапаратите и какви са основните им разлики. Предимства и недостатъци на съвременния цифров начин за получаване на изображение.

ТЕМА №2
Какви биват настройките за снимане и защо огледалният фотоапарат има толкова регулации? На това занятие ще се заемем с понятието „експозиция“ и ще изясним как да направим добър кадър при каквито и да е условия. Ще разгледаме подробно и понятията скорост на затвора, диафрагма и върху какво влияят те.

ТЕМА №3
Всички ние сме забелязвали, че вечер вкъщи снимките стават много жълти. А защо именно и как да ги направим да изглеждат така, както ги виждаме ние, подробно ще разгледаме на този урок. Ще разберем и какво е „Баланс на бялото“ и как да се оправяме с него.

ТЕМА №4
Понятието фокусно разстояние – какво е това, за какво е нужно и в какво се измерва. Ще разгледаме типовете обективи и защо са толкова много, а също и по какво се отличават снимките на един и същи сюжет, направени с различни обективи. Какви биват размерите на матрицата и защо това е важно.

ТЕМА №5
Как се правят снимки с размит фон и обратното – как да направим всичко да изглежда изпъкнало, защо снимките биват замазани и как съзнателно може да ги снимаме с ефект на движение – тези и много други въпроси се разискват в темата „Дълбочината на рязко изобразяваното пространство и скоростта на затвора като художествени похвати“.

ТЕМА №6
Защо в мрачно време с очите си виждаме очертанията на облаците, а на снимката цялото небе е бяло? Въвеждаме понятието „Динамичен диапазон на изображението“ и разглеждаме как правилно да го използваме. Продължаваме да се занимаваме и с матриците, но вече с тяхното устройство и принцип на работа.

ТЕМА №7
Много важно занятие на тема „Как да го направим красиво“. Кои елементи и къде е най-добре да ги разположим в кадъра – на този и много други сложни визуални въпроси дава отговор науката, в която ще започнем да се вслушваме – Художествена композиция. Ще узнаем какво представлява принципът на „златното сечение“, компановка и равновесие на кадъра. Подробно ще изучим, какво представлява статиката и динамиката на кадъра, векторната динамика и правилното ѝ използване.

ТЕМА №8
Започваме да снимаме хора. Какви са видовете портрети, как да определим и правилно да заснемем хоризонтален и вертикален тип портрет. Прилагаме знанията си по композиция в снимане на портрети като имаме предвид векторната динамика. Заключително занятие на стъпката – разглеждаме темата как правилно да анализираме получения резултат, да пресяваме негодното.

We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.