КУРС ЗА НАПРЕДНАЛИ

Ако вече сте направили първите си стъпки в усвояването на студийната фотография, тази стъпка на курса ще Ви позволи да стигнете още по-далеч.

Ние ще Ви научим да подхождате към снимането на хора от творческа гледна точка, да правите красиви портрети вкъщи и навън, правилно да излагате кадъра и използвате осветлението, да използвате специални светоформиращи насадки.

  

Ще Ви научим на особеностите на настройките на оборудването и камерата, принципите на постановката на светлината и на много други неща.

КОЛ-ВО ЗАНЯТИЯ СЕДМИЦИ ОБУЧЕНИЕ ЧАСОВЕ ОБУЧЕНИЯ

12 ЗАНЯТИЯ
ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА

4 СЕДМИЦИ
ТРИ ЗАНЯТИЯ СЕДМИЧНО

40 ЧАСА
3,5 АК. ЧАСА ЕДНО ЗАНЯТИЕ

  450 лв. за курс  

 

ТЕМА №1
Задълбочено продължение на темата за портретите с акцент върху възприятието на дребните неща и нюансите – „изрязване“ на крайниците, бялото на очите, гънки. Ще разгледаме как да спазваме хармонията при избор на дрехи за снимките, какви са типовете външност.

 

ТЕМА №2
«А как да застана? А къде да дяна тази ръка? Накъде да гледам?» – вероятно са Ви задавали или пък Вие сте задавали много подобни въпроси, когато сте снимали хора. Работата с модел не е проста тема, постановката на позите, как да изберем поза за модела, „живата фотография“ – всичко това ще бъде изучавано на практика.

ТЕМА №3
Продължаваме работата с модела, разискваме въпросите за геометричността на линиите при работа с модели. Как да направим кадъра обмислено, но да не изглежда постановъчен. Как да избягаме от шаблонните решения и, накрая, как да направим красива снимка на обикновен човек, а не на професионален фотомодел.

ТЕМА №4
Разновидности на снимките и техните особености. Особености на репортажния филм и какво трябва да се има предвид. Как да направим добър репортаж. Анализ и отбор на резултатите.

ТЕМА №5
Какво представлява светлината от гледна точка на фотографа и каква бива тя. Остра, мека, дифузна светлина – как правилно да ги прилагаме и да ги заменяме една с друга в зависимост от задачата.

ТЕМА №6
Студийна светлина. Откъде да започнем работата в студиото? Ще разгледаме всички начини за синхронизация на фотоапарата с импулсните блокове, техните предимства и недостатъци. Какво бива студийното оборудване, насадки, реквизит, кое за какво е предназначено. Работа с импулсна светлина. Как да определим количеството източници.

ТЕМА №7
Академична схема на портретното осветление. Начини за предаване на настроенията чрез светлина – какво представляват „Ниският“ и “Високият“ ключ. Светосенкови маски, атмосферна и въздушна перспектива в условията на студиото.

ТЕМА №8
Смесена светлина, по-конкретно импулсна и постоянна. По какъв начин да прилагаме импулсната светлина извън студиото, ще усвоим интериорното снимане. И ще разгледаме оригиналната техника за заснемане на неподвижни обекти, която се нарича „Светлинна четка“, използваме я и при предметното и портретно филмиране.

We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.